sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Lehdissä kirjoitettua

Ilkka-lehti on seurannut ilmastonmuutoskeskustelua melko hyvin.
Viimeeksi oli 24.6.2009 yleisöltä Timo Ekmanin kirjoitus, jossa vilisti harhoja. Lähetin vastineen ja se julkaistiin muutamaa päivää myöhemmin: Klikkaa TÄSTÄ

4 kommenttia:

Juhani kirjoitti...

Tiedemiesten ja asiantuntijoiden lausuntoja

Ilmastonmuutos luultua pahempi

Tutkimukset osoittavat ilmastonmuutoksen olevan huonommalla tolalla kuin mitä ennusteet ovat sanoneet. Lämpötilat ovat nousussa ja jääpeite sulaa nopeammin kuin on ennustettu. Australian kohdalla ilmastonmuutos on hälyttävää. Seurauksena tulee olemaan lisääntyvää kuivuutta sekä suurpalot lisääntyvät. Jäätiköiden nopea sulaminen kohottaa myös merenpinnan korkeutta. Ympäristötutkijoiden mielestä Australian hallituksen täytyy ottaa vastuuta ympäristöstä. Saastuttavaa energiaa ei tule käyttää. On pyrittävä käyttämään puhtaampia energianlähteitä ja uutta puhtaampaa teknologiaa. Marraskuu 15 2007 abc.net.au/news

Ilmastonmuutoksen monimuotoisuus vaikeuttaa tarkkoja ennustuksia

Washington, Lokakuu. 25 (Xinhua) Torstaina julkaistiin uusi tutkimus U.S. tieteen aikakauslehdessä, joka osoittaa etteivät ilmastotutkijat kykene määrittelemään arvioita ilmastonmutoksen tulevia vaikutuksia. Washingtonin yliopiston tiedemiesten mukaan on epävarmaa kuinka paljon llmasto tulee lämpenemään. Siksi tulisi rohkaista poliittisia päättäjiä tekemään ratkaisuja sensijaan että odotetaan parempia tutkimustuloksia.

Tiedemiesten mukaan epävarmuus ilmastonmuutoksen kehittymisessä on todella korkea, koska ilmastomme mekanismi itsessään on herkkä ja riippuu monista tekijöistä, kuten kasvihuonekaasuista sekä atmosfääristen hiukkasten korkeammasta tiivistymisestä, jotka heijastavat auringonvaloa takaisin avaruuteen. Tiedemiehet huomasivat että odotettua enemmän olosuhteet tulevat aiheuttamaan ilmaston lämpenemistä, mutta suurempi epävarmuus on olemassa siitä että kuinka paljon ilmastomme tulee lämpenemään. Tiedemiehet keksivät ja testasivat teoriaa, jonka uskotaan auttavan ilmastotutkijoita ymmärtämään todennäköisiä erilaisia tekijöitä, jotka vaikuttavat ilmastomme muuttumista. Lokakuu 26, 2007 news.xinhuanet.com

Lajien sukupuutto

Ilmastonmuutoksen aiheuttama nouseva lämpötila tuhoaisi jopa yli puolet maapallon eläinlajeista.Tutkijat ovat päätyneet tutkimuksissaan edellä olevaan lausuntoon. Ilmastonmuutoksen (kasvihuonepäästöjen) arvioidaan nostavan maapallon lämpötilaa 1,8 C asteesta aina 4 C asteeseen saakka vuosisadan loppuun mennessä. Maapallon kohonnut lämpötila tulee hävittämään sukupuuttoon monia eläinlajeja. Lokakuu 25, 2007 planetark.org

MetOffice Hadley Keskuksen (Englanti) tiedemiehet ovat vahvistaneet sen mitä moni on epäillyt. Jatkuva viivyttely kasvihuonepäästöjen vähentämiseksi tulee olemaan vaarallista, sillä sen takia ilmaston lämpötilan arvioidaan nousevan parilla asteella yli arvioiden.

Globaalisen lämpenemisen odotetaan johtavan "ydinsodan" kaltaiseen tilaan. Maailma on vuosikymmeniä jäljessä niistä toimenpiteistä jotka olisivat johtaneet päästöjen vähentämiseen. Silti on yhä maailmassa johtajia, jotka vielä jossittelevat. Saksa tiedottaa, että vie aikaa saavuttaa Kioton sopimuksen tavoitteet. Australian pääministeri haluaa mieluummin "pyrkiä päämäärään" kuin sitoutua vähentämään päästöjä. Kansainvälinen politiikka ontuu eteenpäin sillä aikaa kun globaali lämpeneminen tiukentaa otettaan maasta, ekologiasta, eläimistöstä ja ihmiskunnasta. Päästöjen vähentämiseen on kiiruhdettava jos aiomme saada säilytetyksi kelvolliset elinolosuhteet maapallolla. Syyskuu 10 2007 www.climateark.org


http://koti.phnet.fi/petripaavola/maapallonpelastusoperaatio.html

Boris Winterhalter kirjoitti...

Juhani siteeraa tiedemistn ja asiantuntijoiden lausuntoja. Lausunnot eivät pääpiirteissään saa tukea pyytettömästä tieteestä, kylläkin IPCC:n poliittisesti orientoituneista skenaarioista.

Ilmastonmuutos voi todellakin osoittautua luultua pahemmaksi, koska kaikille eliöille paremman lämpenemisen asemesta ilmasto saattaakin olla menossa kohti kylmempiä ja epävakaampia aikoja, mikäli monien aurinkotutkijoiden pahimmat pelot toteutuvat ja jo pitkää odotettu aurinkopilkkusykli numero 24 vielä antaa itseään odottaa.

Jos odotettu sykli uupuu vielä vuoden verran maapallon ilmasto saattaa olla menossa kohti pienen jääkauden aikaisia oloja. Kts. http://ilmasto.wordpress.com/2009/02/20/missa-menemme-tanaan/

petripaavola/maapallonpelastusoperaatio on tyypillinen mediasta kerätty "tietopaketti", jonka todenperäisyyttä kirjoittaja ei ole osannut arvioida. Tulipalojen, tulvien, eläinlajien sukupuuttojen ym käyttö pelottelumielessä ei edistä ymmärrystämme ilmastomme monimutkaisesta toiminnasta. Olisi siis parempi jättää tällaiset kirjoittelut kirjoittamatta.

pera kirjoitti...

Kuka hyötyy rahallisesti tästä ilmastorahastuksesta, vai tehdäämkö siitä piilovero ?

Boris Winterhalter kirjoitti...

Kuka hyötyy rahallisesti tästä ilmastorahastuksesta, vai tehdäämkö siitä piilovero ?

Ilmastorahastus alkoi jo Kiotossa pidetyn ilmastokonferenssin seurauksena kun siellä olleet meidän poliitikot tulivat kotimaahansa ja pian sen jälkeen nostivat polttoaineveroa.

Kun heitä moitittiin tästä niin he puolustautuivat toteamalla, että he vain noudattivat Kiotossa sovittua päästöjen vähentämistä veroja korottamlla.

Samaisen Kioto-sopimuksen mukaan kehitysmaat saatiin sopimuksen taakse lupaamalla teknologiavientiä ja avustuksia kuvitteellisen ihmisen aiheuttamaksi väitetyn ilmastonmuuoktsen torjumiseksi.

Viimeeksi tästä kirjoitti Malediivien presidentti Helsingin Sanomien joulukuun kuukausiliitteessä. Hän selkeästi vaati rahaa, rahaa!